adscode
adscode

Bakan Avcı, MEB'deki Atamalarla İlgili Konuştu

Bakan Avcı, MEB'de yapılan atamalara ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılmış olan atamalar çok önceden planlanmış ve doğrusu muhatapları tarafından da beklenen atamalardı" dedi.

Bakan Avcı, MEB'deki Atamalarla İlgili Konuştu
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 3. Grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması ödül törenine katıldı. Törenin ardından Bakan Avcı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Maliye ve Çevre Bakanlığı'nda olan görev değişikliklerini hatırlatarak, 8 ilin İl Milli Eğitim Müdürlerinde yer değişikliğini ve 2 bakanlık müşavirinin görevden ayrılmasının atamalarla ilgisi olup olmadığını sorması üzerine Avcı, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılmış olan ve yapılacak olan atamalar çok önceden planlanmış ve doğrusu muhatapları tarafından da beklenen atamalardı. Biz özellikle bu yıl biliyorsunuz SBS'yi kaldırdık. Onun yerine yeni bir uygulama başlattık. Bu gerçekten çok kapsamlı bir organizasyon gerektiriyordu, o nedenle aslında bu atamaların yazın yapılması gerekiyordu. Fakat İl Milli Eğitim Müdürlerimizin kendi bulundukları yerde bu sınav organizasyonunu rahatça gerçekleştirebilmeleri için özellikle geciktirdik. Kendileri de bu gecikmelerin nedenini biliyorlar. Bizim İl Milli Eğitim Müdürlerimizin bir bölümü görevlendirmeyle, bir bölümü vekaleten görev yapıyorlardı. Bu onların özlük hakları bakımından da sıkıntılı bir durumdu, çünkü görevlendirmeyle ya da vekaletle görev yapan il müdürlerimiz asaletle atanmış müdürlerimizin sahip oldukları özlük haklarına sahip olmuyorlar. O nedenle düzenlemelerin yapılacağını biz İl Milli Eğitim Müdürlerimiz ile yaptığımız toplantılarda geçen yıl Mayıs ayında yaptığımız toplantıda, en son Antalya'da biliyorsunuz yaptığımız toplantıda kendileriyle paylaşmıştık. Onların da talebiydi zaten, herkes kendi durumunu netleştirmek istiyor haklı olarak. Evet İl Milli Eğitim Müdürlerimiz, bakanlık müşavirlerimiz, çalışanlarımızla ilgili grup başkanlıklarımızla ilgili önceden planlanmış yer değiştirme niyetlerimiz vardı, onların bir kısmını uygulamaya koyduk. Daha da koyacaklarımız var. Bunları son günlerin aktüalitesiyle ilintilendirerek değerlendirmek olmaz."
Ankara'da daha önce 5 şube müdürünün görev değişikliğinin operasyonla ilgisinin sorulması üzerine Bakan Avcı, "O da yine görevlendirmedir. Bizde görevlendirme biliyorsunuz Valilik onayıyla yapılır illerde. Ankara İl Müdürlüğü'nde yapılan şube müdürlüklerinde görevlendirmelerin iptali meselesi aynı çerçevededir" cevabını verdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)