adscode
adscode

Bilişim Vadisi’nin hayali bile güzel!

Yıllardır sözü edilen Bilişim Vadisi’nin temeli nihayet atıldı.

Bilişim Vadisi’nin hayali bile güzel!
Milliyet Diyalog

Seçim yatırımı mı yoksa büyük bir hayalin ilk adımı mı, hep birlikte göreceğiz.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze’de temeli atılan Bilişim Vadisi’nin 100 bin kişinin çalışabileceği zengin bir yaşam alanı olacağını belirtti.
Böylesi önemli bir törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu niye yoktu?
En sıradan törenlere bile devletin zirvesi topyekun katılırken, Türkiye’nin belki de en önemli projesi olan bu projeye niye gereken ilgi gösterilmedi? Şaştım kaldım.
Önemsiz buldukları için mi gelmediler yoksa çok daha önemli işleri mi vardı?..
Gelecek vadide ama?
Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaşanan gelişmelerin toplumsal hayatı her yönüyle şekillendirdiğini belirten Işık, dünyada eski iş modellerinin önemini yitirdiğini, teknolojiyle sağlanan yeni iş modellerinin üretimde verimliliği arttırdığını ve yaşam standartlarını yükselterek, hayatı kolaylaştırdığını anlattı.
Sürekli büyüyen bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün dünyadaki pazar büyüklüğünün 5 trilyon dolara ulaştığına dikkati çeken Bakan Işık’a tekrar tekrar şunu sormak gerekir:
Peki, bu proje bu kadar önemliyse ve bir devlet projesi ise devlet nerede?..
Bakan Işık, projenin önemini anlatırken, fazla değil eksik bile söylemiş. Niye mi? İsterseniz gelin önce ona kulak verelim:
Bu alanda gelişmekte olan ülkelere en büyük fırsatları sunan sektör ise yazılım sektörüdür. Bilişim ve yazılım teknolojileri, ülke kalkınmasının en önemli dinamiği olarak öne çıkmaktadır. Ülkemizde ekonomik büyüme ve sosyal refahın artması için güçlü olduğumuz geleneksel sektörlerde yüksek katma değerli üretim yapısına geçmemiz ve aynı zamanda yüksek teknolojili sektörlerin de üretim ve ihracatımız içindeki payını artırmamız gerekiyor...
Bilişim üssü olacak
3 milyon metrekarelik alana yayılan bu vadi, bilginin teknolojiye, teknolojinin de ürüne dönüşeceği Türkiye’nin bilişim üssü olacak. Akademinin, sanayinin, girişimcilerin, fikir üretiminin, akıl ve alın terinin buluşacağı 1.25 milyon metrekarelik Ar-Ge ofis alanına sahip bu vadide, sadece bilişim firmaları değil, bilişim teknolojilerine dayalı üretim yapmak isteyen tüm Ar-Ge firmaları da yerlerini alacak.  Bilişim Vadisi’nde, kuluçka merkezleri, uluslararası yenilik ve teknoloji transfer ofisleri ve prototip atölyeleri (Fab-Lab) ile güçlü bir sinerji oluşacaktır. Bilişim Vadisi, çevresinde oluşturacağı ekosistemle birlikte 5 bin Ar-Ge firması ve yaklaşık 100 bin çalışanın kullanabileceği büyük rekreasyon ve spor alanları, eğitim tesisleri ve sosyal donatılarla zengin bir yaşam alanı haline gelecektir...

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)