adscode
adscode

“Çocuğa şiddeti tartışacaklar”

Çocuğa şiddet konusu Beyoğlu’nda düzenlenecek olan uluslararası bir sempozyumda ele alınacak. Sempozyumda çocuğa karşı şiddeti önlemede sorumlu ebeveynlik yöntemlerine dikkat çekilecek.

“Çocuğa şiddeti tartışacaklar”
Etkinlikler
Ülkemizde birçok çocuğa ebeveynleri ya da yakın akrabaları tarafından fiziksel şiddet uygulandığı tahmin ediliyor. Fiziksel şiddetin sebep olduğu duygusal travmanın, fiziksel yaraları kadar hızlı iyileşmediği de biliniyor.
 
Çocuğa şiddet konusu uluslararası bir sempozyumla masaya yatırılıyor. 11 Aralık 2014 tarihinde Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek olan sempozyumda, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, yerel ve merkezi hükümet temsilcileri, akademisyenler ve uzmanlar bir araya gelerek, çocuğa karşı şiddeti önlemede sorumlu ebeveynlik yöntemlerine dikkat çekecekler.
 
Sempozyum, ‘çocuğa karşı şiddetin yıkıcı etkilerinin önüne geçmek, karar alıcı mekanizmalarla işbirliği yapmak ve çocuk hakları için disiplinler arası bir arayışa imkan sağlamak’ amacını da taşıyor. Uluslararası Ebeveynlik Politikalarıyla da desteklenecek olan sempozyumun oturumlarında gerek kamusal alanda çalışan profesyoneller gerekse sivil toplum kuruluşlarının ve akademi dünyasının temsilcileri interaktif tartışma ortamına dahil olacaklar.
 
Bernard Van Leer Vakfı desteği ile 2012 yılından beri Beyoğlu’nda Kültür Kenti Vakfı tarafından Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan sempozyumda, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bernard Van Leer Vakfı Program Yöneticisi MarcMataheru ile yerli ve yabancı akademisyenler ve uzmanlar birer konuşma yapacaklar. 
 
Türkiye’de çocuğa uygulanan aile içi şiddeti önlemek ve geliştirilen yöntemler ile çocuklara erken çocukluk dönemlerinden itibaren koruyucu ve önleyici ruh sağlığı çalışmalarıyla desteklenen, güven ve huzur dolu ortamlar oluşturmanın yolları da sempozyumda araştırılacak konular arasında yer alacak.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)