adscode
adscode

İş kazası tazminat davası

İş kazası tazminat davası, iş kazası geçiren bir işçinin veya işçi yakınlarının açabileceği manevi tazminat davası ve maddi tazminat davasını ifade eder.

İş kazası tazminat davası
Türkiye'den Haberler

İş kazası tazminat davası, iş kazası geçiren bir işçinin veya işçi yakınlarının açabileceği manevi tazminat davası ve maddi tazminat davasını ifade eder. Yine olayın özelliğine göre sorumlular hakkında ceza davası da açılabilir.

İş kazası tazminat davası bir çok aşama ve uğraşılması gereken bir çok süreç söz konusudur. Davanın açılmasından, rapor alınmasına, bilirkişi raporlarından davanın ıslahına ve tahsilat aşamasına kadar çok sayıda iş avukat tarafından yapılmaktadır.

İşveren, koruma önlemini almamış veya yasal yükümlülüklerini yerine getirmemiş ve bundan dolayı işçi zarara uğramışsa işveren bu zararı tazmin etmek zorundadır. İşveren, işyerinde, işçinin iş sağlığını ve güvenliğini sağlamak zorundadır.

Bir işçinin en temel hakkı, hayat, sağlık ve beden bütünlüğünün korunmasıdır. İşveren bu en temel hakların korunması için gereken her türlü önlemi almakla yükümlü tutulmuştur.

İş mahkemesinde işçi tarafından işveren aleyhine açılan maddi ve manevi iş kazası tazminat davası ile ölüm meydana gelmişse destekten yoksun kalma tazminatının konusu hep bu iş kazası olmaktadır.

Detaylı bilgi için bkz : http://girginconsulting.com/is-kazasi-tazminat-davasi/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)