adscode
adscode

Kodlama Dersi, FATİH Projesi ve Dağıtılan Tabletler?..

İlkokullara Kodlama dersi konulacağı uzun süredir söyleniyor. Peki ne kadar doğru? Çok yakında hep birlikte göreceğiz! Sahi FATİH Projesi ne oldu, bilen var mı?

Kodlama Dersi, FATİH Projesi ve Dağıtılan Tabletler?..
Günün Yazısı

Toparlandı, rayına girdi, yeni bir ivme kazandı diyenler var ama ne kadar gerçek bilemiyoruz. Ha bu arada Kodlama dersi konulursa dağıtılan Tabletler işe yarayacak mı?..
 
Bilişim öğretmenleri, gelecekle ilgili olarak çok mutlu. Çünkü Kodlama dersi konulursa atanacaklarını umut ediyorlar.

İsterseniz gelin önce bu konudaki, şu habere bir göz adalım:

Mayıs ayında ilkokula 2 saat, ortaokul ve liseye 4 saat kodlama dersinin müfredata eklenecek olması haberleriyle gözler bilişim öğretmenlerine çevrildi.

Bu derse hangi öğretmenlerin gireceği merak edilirken gerekli açıklamanın aylar önce bakan tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Kodlama Dersine Bilişim öğretmenlerinin gireceği televizyon programında canlı yayında Bakan Avcı tarafından bizzat açıklanmış.

Mayıs ayında yapılacak müfredat değişikliği ile en çok atama yapılacak alanın bilişim teknolojileri olması, bakanlığın kodlama derslerine girecek öğretmen ihtiyacına ilişkin doğacak mevcut ihtiyaçlar dahilinde 2 yıl içinde üniversitelerden mezun olmuş tüm bilişim öğretmenlerinin hepsinin atanacağı düşünülmektedir.

İlkokul, ortaokul ve liselerde kodlama dersinin zorunlu olacak olması bilişim öğretmenlerininde yüzünü güldüreceğe benziyor.

İlkokul ve liselerde bilişim öğretmeninin bulunmuyor ama kodlama derslerinin ortaokul ve liselerde de okutulabilmesi için her okula bir bilişim öğretmeninin atanması gerektiği düşünülüyor.
Bakan Avcı'nın televizyon programında kodlama dersine bilişim öğretmenlerinin gireceğini açıkladığının ortaya çıkmasıyla 2 yıl içince atanmayan bilişim öğretmeninin kalmayacağı 15 binden fazla atama bekleyen bilişimcinin mutlu sona ulaşacağı düşünülüyor...
 
Mayıs ayına ne kaldı ki, ne olup olmayacağı yakında belli olur.

Bu konuya, burada bir nokta koyup FATİH Projesi'ne bir göz atalım.

Ankara'dan gelen bilgiler çok olumlu.

Uzunca bir aradan sonra bu konuda çok önemli gelişmeler olduğu söyleniyor.

Umarız öyle olur çünkü çok önemsediğimiz bir projeydi ve inşallah devamı gelir...

Geçen hafta sonu İstanbul'da düzenlenen Eğitim Teknolojileri Sempozyumu'nda ilginç bir tespit dikkatimi çekti.

İngiltere'den gelen ve bu işlere kafa yoran bir öğretmen, eldeki tabletlerin Kodlama dersi ve Kodlama yapmak için yetersiz olduğunu ve bilgisayar gerektirdiğini söyledi.

Şaştım kaldım....

Eee şimdi herkese birer tane de bilgisayar mı dağıtacağız...

Ders konulması güzel de, devamı nasıl gelecek hep birlikte göreceğiz.

Geçenlerde bu yönde bir kitap bile yayınlandı, devamı da gelecektir.

Bu bile çok önemli.

Haydi hayırlısı...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)