adscode
adscode

Marmara'da kampüs protestosu

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Hisarı Kampüsü'nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesini protesto etti.

Marmara'da kampüs protestosu
Üniversite
Güncelleme : 23-Feb-22 11:53

Marmara Üniversitesi’nin kullanımında olan Beykoz'daki Anadolu Hisari Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmesi kararını öğrenciler protesto etti. 

“Anadolu Hisarı Kampüsü Marmara Üniversitesi Öğrencilerinindir. Taşınamaz” yazılı pankart açan öğrenciler yaptıkları açıklamada “Gece yarısı alınan kararla hiç bir üniversiteliye sorulmayan karar sonucu şu anda bulunduğumuz Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi. Yıllardır bu fakültede bulunan öğrencilerin fakültesinin taşınmasına karar verildi. Üniversite öğrencilerinin yaşamlarının her noktada zorlaştığı böylesi bir dönemde öğrencilere sorulmadan alınan bu kararı Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak reddediyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Üniversitelilerin yolunu kapatmayın. Biz birçok zorlukla bu fakülteleri kazanmış öğrencileriz. Burası ile ilgili alınan kararlarda söz hakkımız olduğunu söyleyerek yetkililerden açıklama talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Beykoz İlçesi Göksu Mahallesi'nde bulunan kampüs alanının toplamda 122 bin metrekare yüz ölçümlü taşınmaz alana sahip olduğunu belirterek, halihazırda Marmara Üniversitesi tarafından kullanılan kampüsteki akademik ve idari birimlerin Bahar 2022 döneminin sonunda boşaltılarak kullanımlarına devredileceğini açıklamıştı

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)