adscode
adscode

Tüketici Öğrenci Modelinden Yaratıcı Öğrenci Modeline Geçiş

“Selfie” ile evrilen eğitim modeli: Tüketici Öğrenci Modelinden Yaratıcı Öğrenci Modeline Geçiş

Tüketici Öğrenci Modelinden Yaratıcı Öğrenci Modeline Geçiş
Bilim Teknoloji
Dünyanın önde gelen online eğitim ve öğretim çözümleri şirketi Blackboard’un “Eğitimden İlham Alma zamanı: Çözüm Liderlerde” forumunda eğitim ve öğrenimin dijital dönüşüm yolu masaya yatırıldı. Etkinliğin en ilgi çeken sunumu “Selfie” trendiyle ivme kazanan, Tüketici Öğrenci Modelinden Yaratıcı Öğrenci Modeline Geçiş sunumu oldu.  “Selfie” trendinin, eğitim modellerini ve eğitim sunma şekillerini nasıl etkilediğini anlattı.

1997 yılında ABD’de kurulan, 100’den fazla ülkede, 19.000’den fazla müşteriye hizmet veren, Türkçe dahil 21 dilde servis sunan, önde gelen e-öğrenim ve uzaktan eğitim teknolojileri ve çözümleri şirketi Blackboard’un bu yıl ikinci kez düzenlediği Üniversite Liderleri Forumunun başlığı “Eğitimden İlham Alma zamanı: Çözüm Liderlerde” idi.

Bugün dünyanın en iyi üniversitelerini belirleyen Times Higher Education sıralamasında yer alan üniversitelerin yüzde 72’si tarafından kullanılan Blackboard’un Türkiye Ülke Müdürü Emrah Dilsizoğlu Akılcı Strateji, Daha Etkin Öğrenme isimli bir sunum yaptı. “Teknoloji, öğrencilere pek çok şekilde hizmet ediyor: bilgi oluşturma, gerçek dünya ile bağlantı, sesli ve görsel olarak bağlantı kurma, erişim hizmetleri ve iş yönetimi, eğitmenle ve yaşıtlarla etkileşim, yeni fikirleri keşfetmek... Bugün dünyada 6.8 milyar mobil abone var. Türkiye’de kişi başına 5.4 mobil cihaz düşüyor. Gelişmiş ülkelerde, bir öğrenci ortalama olarak günde 150 kez mobil cihazına göz atıyor. Dolayısıyla mobil, hayatımızın her alanında olduğu gibi eğitimde de var. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eğitim ve öğrenim, dijital dönüşüm yoluna girdi. Ve bunu mümkün kılmak için 6 “olmazsa olmaz” bileşene ihtiyaç var: akıllı sınıf, akıllı platformlar, akıllı yönetim, akıllı yatırım, akıllı çözümler ve akıllı veri. Böylece aslında, daha akıllı bir Türkiye, birbirine daha bağlı bir toplumun ivme kazandıracağı yetenekler ortaya çıkacaktır.”

Blackboard Yöneticisi Dan Peters ise son dönemin en dikkat çeken trendlerinden biri olan Selfie ile ilgili bir sunum yaptı. "Selfie" ve Bizleri Bekleyen değişim: Tüketici Öğrenci Modelinden Yaratıcı Öğrenci Modeline Geçiş isimli sunumda Peters,  selfielerin hayatımızda yarattığı etkiyi ve eğitim modellerimizi ve eğitim sunma şeklimizi nasıl etkilediğini ve kendimizi bunlara hazırlamak için neler yapılabileceğimizi anlattı. “Oxford Sözlüğü’ne göre, “selfie” kelimesinin kullanımı 2013 yılında bir önceki yıla oranla %17,000 artış gösterdi.

“Selfie” kelimesi İsveç, Belçika ve Hollanda’da yılın kelimesi seçildi.
Time Dergisi’nin “Dünyanın En Selfie 100 Şehri” sıralamasında Eskişehir ve Adapazarı; Londra ve Abu Dabi gibi şehirlerin önünde yer alıyor. Selfie aslında hayatımızı ciddi anlamda etkileyen mobil, internet, sosyal ağlar ve bireysellik gibi tüm kavramların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir kavramdır. Bu trendin en büyük takipçisi ise yeni nesil ve öğrencilerdir. Dolayısıyla öğrenciler, yaratıcı, talepkar ve içeriği belirleyici bir konuma geçiyorlar.”
 
Etkinlikte kullanıcı deneyimlerine ve başarı hikayelerine de yer verildi. Bahçeşehir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Aylin Tekiner, Öğrenim Yönetim Sisteminin (LMS)  ötesine geçerek dijital çağdaki yeni nesil öğrencilerin taleplerini karşılayabilmek için Blackboard’u nasıl kullandıklarını anlattı. İpek Üniversitesi  Uzaktan Eğitim Merkezi Direktörü, Doç. Dr. Meltem Huri Baturay, ise “Değişimin Yönetimi: Bir inovasyon olarak Uzaktan Eğitim Yayılım Sürecinin Yönetimi” isimli sunumda kullandıkları Blackboard çözümlerini ve kazanımlarını değerlendirdiler.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)