adscode
adscode

Özel gereksinimli bireylerin mağduriyeti

Günümüz toplumunda saygı yerine sövgü daha çok para ediyor. Kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Otoparklarda özel gereksinimli bireylere ayrılan yerler başkaları tarafından pişkinlikle işgal ediliyor.

cemozel2021@gmail.com




Ne kadar doğru bilmiyorum; ama çok eskiden birisinden duymuştum. Almanlar, bir grup gurbetçi Türk vatandaşına şöyle bir teklifte bulunmuş: Burada yaptığınız işin aynısını, gidin Türkiye'de yapın, bizden aldığınız maaşlarınızı da aynen ödeyelim. Bizim vatandaşlar da gelmiş Türkiye'ye. Bir kısmı iş bulup çalışmış; ama bir grup da var ki, onlar da tanıdıklarının yanında çalışıyormuş gibi göstermişler kendilerini. Gel zaman git zaman Almanlar bu durumu öğrenmiş ve artık kimseye para göndermemiş. Sizin anlayacağınız kurunun yanında yaş da yanmış.


Şimdi buna benzer bir durumu özel gereksinimli bireyler yaşıyor.

Günümüz toplumunda saygı yerine sövgü daha çok para ediyor. Kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Otoparklarda özel gereksinimli bireylere ayrılan yerler başkaları tarafından pişkinlikle işgal ediliyor. İstisnalar kaideyi bozmaz diyerek güzel bir örnek vermek istiyorum. Bir arkadaşım yoğunluktan fırsat bulamayıp tuvalete zar zor yetişmiş. Tuvalete girdiğinde sadece özel gereksinimli bireylere ayrılan kısım boşmuş ve kullanmak zorunda kalmış. Bu olayı anlattıktan sonra şöyle demişti: Kul hakkı yedim. Ahirette Tanrı'nın yüzüne nasıl bakacağım.

Bu istisna ve müstesna örneği verdikten sonra şimdi de sadede geleyim. Biliyorsunuz, özel gereksinimli bireyler, oldukça sağlam bir vergi muafiyetine sahipler. Helali hoş olsun, kim ne diyebilir. Değil mi, kim ne diyebilir; ama dediler. En fazla şu kadar fiyatı olan bir otomobil alabilirsin deniliyor. Neden deniliyor biliyor musunuz? Çünkü en başında verdiğim örneğin bir benzeri de burada karşımıza çıkıyor.  Varlıklı olmasına rağmen bir yakını özel gereksinimli bir birey olduğu için hemen gidip kendisine söz konusu vergiden muaf bir araç alıyor. Sözümona yakınına bakıyor, hastaneye götürüyor. Nasıl olsa araç plakalarından özel gereksinimli birey işareti de kalktı. Oh ne âlâ memleket. Şimdi belki yasal olarak hakkı olabilir; ancak vicdani yasalara uyuyor mu? Demek ki bu tür vakalar ne kadar artmış ki, asıl gereksinimi olan kişiler cezalandırılmış.  Artık gönüllerince istedikleri otomobili alamayacaklar. Neden? Çünkü en fazla 1.004.200 TL'lik bir araç alabilirler. Tecrübeyle sabit ki sevgili yaşımız, kurunun yanında çok güzel yanıyor.

Eyy ihtiyacı olmadığı halde bu haktan yararlanmayı kendine görev edinmiş oportünistler!

Biliriz ki, dünyayı yeseniz doymazsınız. O kirli ellerinizi, an azından özel gereksinimli bireylerin yakasından çekin.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)