adscode
adscode

Şişirilmiş Not Uygulaması Hala devam Ediyor mu?

Okul başarı notlarının lise ve üniversiteye girişte, giderek daha etkili hale gelmezi, karne ve diploma notlarını da tartışmalı hale getirdi.

Şişirilmiş Not Uygulaması Hala devam Ediyor mu?
Eğitim
Velilerin bu yöndeki şikayetleri bitmek bilmiyor.

Ve işte o şikayetlerden sadece birisi:

“Devlet okullarında (en azından benim oğlumun okulunda) öğretmenler adil olmak adına notlarda alabildiğine cimri davranırken özel okullar ise inanılmaz fazla notlar vermektedir.  Okul notlarının %30 sbs sınav notlarının ise %70 etkileyeceği sonuçlar sanırım inanılmaz adaletsiz ve haksız sonuçlar ortaya çıkaracak.

 

Sizden devlet okulullarında ki öğrenciler adına yardım talep ediyorum.

Okullarda öğretmenlerin verdiği notların etkisi olabildiğince düşürülmeli.

 

Gördüğüm  ve duyduğum bazı olaylar,

 

Özel okullarda görsel sanatlar, müzik, beden, teknoloji tasarım dersleri işlenmeyerek sınava hazırlanılmakta ve bu derslerden otomatikman 100 verilmekte,

Matematik gibi sınavda soru sorulan dersler ise notlar yine 95 ila 100 arasında notlar verilerek ortalama arttırılmaktadır.

 

Size kendi oğlumun karnesini göndereceğim ve lütfen inceleyin hocaların cimriliğini görün ayrıca görsel sanatlar, teknoloji tasarım , din gibi ders hocalarının velilerden nasıl ilgi beklediğini ve okula gelindiğinde kendisiyle görüşülmediğinde nasıl notlar verdiklerine şahitlik edin.”


 Bu konudaki tespit, öneri ve şikayetlerinizi editor@egitimajnsi.com’a gönderebilirsiniz…


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)